Σελίδες

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο ΟΗΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, κατά τη Σύνοδο Κορυφής για την προστασία της γης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) θα προωθήσουν την επέκταση μιας νέας και βελτιωμένης παγκόσμιας περιβαλλοντικής υπηρεσίας.
Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP), θα προωθηθεί στην «ειδικευμένη αντιπροσωπεία» με ένα νέο τίτλο, Οργάνωση περιβαλλοντός των Ηνωμένων Εθνών (UNEO).
Η UNEO θα στηρίξει την αειφόρο ανάπτυξη, το τμήμα βιώσιμης ανάπτυξης των Η.Ε.. Το ίδιο πρακτορείο που διαδίδει την Ατζέντα 21 για τις πολιτικές των κυβερνήσεων θα είναι κεντρικά σε ένα παγκόσμιο οργανισμό με ισχυρή διεθνή υποστήριξη.

Ο Μπαν Κι-Μουν, Γενικος Γραμματέας του ΟΗΕ, επινόησε την παγκόσμια βιωσιμότητα που περιλαμβάνει πάνω από 50 υποστηρικτές της δημιουργίας του UNEO.

Η επιχείρηση της αλλαγής του κλίματος αναμένεται να είναι αρκετά προσοδοφόρα και θα πείσει αρμόδιους οργανισμούς ότι οι τεχνολογίες αυτές πρέπει να υιοθετηθούν από το έθνος τους και με εντολή για χρήση από τους πολίτες τους

Ο ΟΗΕ θα καταβάλει ένα παγκόσμιο φόρο άνθρακα , θα ανακατανείμουν τον παγκόσμιο πλούτο και θα εγκαταστήσουν προγράμματα που θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανθρωπότητα, τη φτώχεια, την τιτλοποίηση των πόρων και της εκπαίδευσης κάτω απο τον έλεγχο και την εντολή του.

Θα επιβάλλουν τους οικολογικούς φόρους για να οδηγήσουν μεγάλα ποσά απο τα χρήματα στα κεφάλαια με σκοπό να ξανασχεδιάσουν την ανθρωπότητα, τον πολιτισμό και τον πλανήτη - και όλα αυτά που αρμόζουν στη φόρμα τους. Ένα φορολογικό σύστημα άνθρακα cap-and-trade για τις βιομηχανικές χώρες θα μπορούσε να αποφέρει 250 δισεκατομμυρια δολάρια ανά έτος.



Θέλουν επίσης να λάβει τα χρήματα των επενδύσεων να αναθέσει νέες δημόσιες πολιτικές, ρυθμίσεις και να προτείνει κίνητρα "εκ θεμελίων αναδιάρθρωση των δημόσιων δαπανών και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων προς τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επενδύσεις, οι χρεωμένες βιομηχανικές χώρες μπορούν να αναμένουν να βρουν νέους δρόμους ανάπτυξης που θα ενισχύσουν τη δημοσιονομική εξυγίανση, συμβάλλοντας σε μια πράσινη οικονομία.»

Οι ΗΠΑ συνέβαλαν 22,9 εκατομμύρια δολάρια, τα χρήματα των φορολογουμένων για τον ΟΗΕ το 2010.

Αυτό αντιπροσώπευε το 9,8% της συνολικής ετήσιας χρηματοδότησης του οργανισμού. Αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες που «οικειοθελώς» έδωσαν στον ΟΗΕ είναι οι εξής:
  • Υπουργείο Εσωτερικών
  • Υπουργείο Εξωτερικών
  • Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας
  • NASA
Η δημιουργία ενός παγκόσμιου περιβαλλοντικού οργανισμού προασπίζεται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει ζητήσει την αναβάθμιση του UNEP εδω και αρκετό καιρό.
Το 2007, ο Ζακ Σιράκ απαίτησε την επέκταση μιας «ογκώδους διεθνούς δράσης για να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική κρίση». Είναι πάνω από 5 χρόνια τώρα που επανήλθε στο προσκήνιο και υποστηρίζεται από 46 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.

Ο Ομπάμα έχει ακολούθησει τον ΟΗΕ και έχει δημιουργήσει την περιβαλλοντική οργάνωσή αποκαλούμενη, διεθνή αντιπροσωπεία ανανεώσιμης ενέργειας (IRENA)

Η IRENA οργανώνεται όπως μια αντιπροσωπεία του ΟΗΕ, με τις συνεισφορές των μελών βασισμένες στα ίδια κριτήρια όπως τα Η.Ε που χρηματοδοτούν τις αντιπροσωπείες τους. Η IRENA λαμβάνει αμερικανικά χρήματα φορολογούμενων που αποτελούν το 22% του τρέχοντος ετήσιου προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου