Αναζήτηση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ξεβράκωμα του κόμματος Δημιουργία ξανά: Προτείνει Μάθημα θρησκειολογίας


To κόμμα «δημιουργία ξανά» του Θάνου Τζήμερου έλαβε στις εκλογές της 6ης Μαΐου ποσοστό 2,15%. Επειδή πολλοί στρέφονται προς κάποια νέα κόμματα χωρίς να έχουν εκτενώς μελετήσει το πρόγραμμά τους δημοσιεύουμε παρακάτω τις θέσεις του κόμματος αυτού για το μάθημα των Θρησκευτικών, Διαβάστε όλες τις θέσεις του κόμματος αυτού για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους πατώντας ΕΔΩ:


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ο ρόλος της παιδείας δεν είναι να προσφέρει θρησκευτική εκπαίδευση.
Αυτό δεν γίνεται για το «χατήρι» κάποιων μειονοτήτων αλλά απλώς διότι η Δημόσια Παιδεία έχει άλλο ρόλο και άλλον προορισμό σε ένα σύγχρονο κράτος. Οι γονείς μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους όποια θρησκευτική εκπαίδευση θέλουν, είναι δική τους ευθύνη και όχι του σχολείου. Το μάθημα των θρησκευτικών γίνεται μάθημα θρησκειολογίας στο οποίο οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την φιλοσοφία, τα κείμενα, την τέχνη, την ηθική των θρησκειών αλλά και τον ιστορικό τους ρόλο, θετικό ή αρνητικό.
Όσοι επιλέγουν το επάγγελμα του κληρικού μπορούν να το κάνουν αφού περατώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση όπως ο νόμος ορίζει, σε σχολές που θα προσφέρουν αμιγώς θρησκευτική εκπαίδευση – οι σχολές αυτές θα είναι αδιαβάθμητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: