Αναζήτηση

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ !!!~ΒΙΝΤΕΟ


Δειτε το βιντεο!!
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ!
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ...

Σεξ, βιασμοί, παιδοφιλία και δολοφονίες στο Βατικανό
Σεξουαλικά σκάνδαλα, παιδοφιλία, άσκηση βίας, δολοφονίες και άλλα σκάνδαλα «στα ιερά δωμάτια του Βατικανού». Θα μπορούσε να είναι το θέμα ταινίας τρίτης ή και κατώτερης διαλογής. Κι΄ όμως αποτελεί πραγματικότητα σύμφωνα με τον αρχιεξορκιστή και συγγραφέα πατέρα Γκαμπριέλε Αμορθ...

Θύμα των συμμετεχόντων στα ιερόσυλες αυτές πράξεις φέρεται να έχει πέσει και η Εμμανουέλλα Ορλάντι της οποίας η μυστηριώδης υπόθεση ακόμα να διαλευκανθεί. Όταν το 1983 και σε ηλικία μόλις 15 ετών εξαφανίστηκε προκάλεσε σειρά θεωριών με πιο ισχυρή την υπόθεση στελέχη της καθολικής εκκλησίας να απήγαγαν, βίασαν και στην πορεία σκότωσαν την μικρή για να τιμωρήσουν τον πατέρα της που ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Βατικανού και φέρεται να είχε εντοπίσει βρώμικες συναλλαγές της εκκλησίας με τη μαφία κι όχι μόνο.

Αυτή την εκδοχή φαίνεται να υποστηρίζει και ο αρχιεξορκιστής Αμορθ που με δηλώσεις του στην ιταλική Stampa κάνει λόγο για «έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα». Στο παζλ έρχεται να προστεθεί και ο εντοπισμός ξένων οστών στον τάφο του αρχηγού της μαφιόζικης συμμορίας «Μαλιάνα» Ενρίκο Ντε Πέντις, που στεγάζεται στην εκκλησία Sant'Apollinare, όπου αυτόπτες μάρτυρες είδαν για τελευταία φορά την Εμμανουέλλα, ενισχύοντας έτσι την υπόθεση οι δολοφόνοι της να έκρυψαν τη σωρό της στον τάφο του Ντε Πέντις.

«Όπως είπε και ο πάτερ Σιμεόνε Ντούκα, αρχειονόμος του Βατικανού, οργανώνονταν σεξουαλικές γιορτές τις οποίες προμήθευε με κορίτσια ένας φύλακας της Αγίας Εδρας. Πιστεύω ότι η Εμμανουέλλα έπεσε θύμα αυτών των ανθρώπων κι έπειτα δολοφονήθηκε και κρύφτηκε η σωρός της», είπε ο πατέρας ο οποίος συμπλήρωσε ότι στον κύκλο των ανθρώπων αυτών ανήκαν και «διπλωμάτες μιας ξένης πρεσβείας που ήταν κοντά στην Αγία Εδρα».

Ο πατέρας Αμορθ μάλιστα, ο οποίος έχει κάνει μέχρι σήμερα 70.000 εξορκισμούς, στο τελευταίο του βιβλίο «Ο τελευταίος εξορκιστής», μεταφέρει στοιχεία που περιείχε ανώνυμη επιστολή που έλαβε η μητέρα της Εμμανουέλλα και έγραφε ότι η μικρή έπεσε σε παγίδα.

Την ίδια ώρα ο Monsignor Πιέτρο Βεργκάρι που είχε κληθεί να καταθέσει το 2009 για την υπόθεση της ταφής του μαφιόζου κι είχε διατελέσει εφημέριος της εκκλησίας τη δεκαετία του 1980, εξακολουθεί να δηλώνει «ήρεμος» και ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, ωστόσο σύντομα θα ξανακληθεί να καταθέσει.

Όπως θυμάται πάντως ο αδερφός του θύματος Πιέτρο Ορλάντι, η διευθύντρια του ωδείου που φοιτούσε η Εμμανουέλλα έλεγε στα κορίτσια να προσέχουν πολύ τον Βεργκάρι και να μένουν μακριά του ενώ τις προσκαλούσε να μην πηγαίνουν να ψάλλουν στην εκκλησία του αλλά να προτιμούν άλλες. «Αν κάποιος της έλεγε να τον ακολουθήσει στην εκκλησία Sant'Apollinare δε θα υποψιαζόταν τίποτα και θα πήγαινε. Αλλωστε ένας ιερός χώρος δε θα έπρεπε να τρομάζει κανένα. Ενώ το ότι ο Βεργκάρι είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Ντε Πέντις είναι δυστυχώς γνωστό», συμπλήρωσε ο Ορλάντι για τον ιερέα του οποίου η ενοχή διερευνάται από τις αρχές μαζί με άλλους τέσσερις,

Η περιουσία του Βατικανού και των ιδρυμάτων που ελέγχει, άμεσα ή έμμεσα, δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς, παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν. Η άκρα μυστικότητα και η μεσαιωνική νοοτροπία που επικρατούν στο Βατικανό ελάχιστα αφήνουν να διαρρεύσουν προς τους κοινούς θνητούς για την αξία της περιουσίας του. Οι μάνατζερ που έχει προσλάβει η η καθολική εκκλησία, που είναι από τους καλύτερους που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά εργασίας, γνωρίζουν ένα μόνο κομμάτι (αυτό που διαχειρίζονται), ενώ δεν έχουν προσπέλαση στα αρχεία των άλλες οικονομικών δραστηριοτήτων της εκκλησιαστικής αυτοκρατορίας. Μόνο ο Πάπας και ο οικονομικός του σύμβουλος (υπουργός Οικονομικών της αγίας έδρας είναι η επίσημη ονομασία του) γνωρίζουν το μέγεθος των κεφαλαίων που διαχειρίζεται το Βατικανό. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της αναδιάρθρωσης των επενδύσεων του. έγιναν γνωστά μόνο ορισμένα στοιχεία. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Αγία Έδρα κατάφερε να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια από τις επενδύσεις της σε βιομηχανίες πολεμικού υλικού, κυρίως στις ΗΠΑ. Τα αποθέματα της σε χρυσό, τα οποία βρισκόντουσαν στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, ξεπερνούσαν τα αποθέματα της Γαλλίας και της Ισπανίας μαζί. Η δεκαετία του ’60 ήταν, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η χρυσή δεκαετία της ανοικοδόμησης στην Ιταλία. Στη Ρώμη η γη ήταν δυσεύρετη, αφού πάνω από το 40% ανήκε σ’ έναν και μόνο ιδιοκτήτη, που δεν είχε πρόθεση να πουλήσει ούτε ένα τετραγωνικό μετρό από τα πολύτιμα οικόπεδα-φιλέτα του. Άλλωστε, από την άλλη πλευρά, οι κατασκευαστικές εταιρίες που έλεγχαν την τεράστια ανοικοδόμηση της Ιταλίας βρίσκονταν στην ιδιοκτησία τον ισχυρών της Σικελίας, δηλαδή της Μαφίας. Κάποια στιγμή, όταν οι τιμές είχαν εκτοξευθεί στα ύψη, ο μεγάλος ιδιοκτήτης που λεγόταν Βατικανό άρχισε να ξεπουλά. Η εντολή είχε έρθει από ψηλά, πολύ ψηλά, από τον Παπα της Ρώμης. Σε πέντε μόλις χρονιά, το Βατικανό εκποίησε το 60% της ακίνητης περιουσίας του στη Ρώμη και σε άλλες περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας. Στα ταμεία της Αγίας Έδρας εισέρρευσαν τεράστια ποσά. Κτηματομεσίτες στην αιώνια πόλη κάνουν λόγο για πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κεφάλαιά της, τα οποία επενδύονται από ένα περίπλοκο ιστό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στην Ελβετία, το Σικάγο, το Νασάου, τις Μπαχάμες, το Λίχτενσταϊν και το Λουξεμβούργο, κάνουν το Βατικανό πρωταγωνιστή στις οικονομικές εξελίξεις παγκοσμίως. Στα γραφεία της τράπεζας του Βατικανού IOR, έχουν συγκεντρωθεί μερικοί από τους ικανότερους μάνατζερ, με μοναδικό σκοπό να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την κολοσσιαία περιουσία του. Οι «τραπεζίτες του Θεού» όπως τους αποκαλούν οι συνάδελφοί τους στο Λονδίνο, την Νέα Υόρκη και το Τόκιο, δίνουν πολλές φορές την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν την επόμενη ημέρα οι χρηματαγορές του πλανήτη. Σύμφωνα με ανώτατο τραπεζικό στέλεχος στο Μιλάνο, στην τράπεζα του Βατικανού αυτή την στιγμή είναι κατατεθειμένα πάνω από δέκα δισεκατομμύρια δολάρια. Κάθε χρόνο η Καθολική εκκλησία εισπράττει από τις φιλανθρωπικές και επιχειρηματικές της δραστηριότητες περίπου 3 δις. δολάρια, μόνο στις ΗΠΑ. Ένα μέρος από αυτά επανεπενδύεται σε ομόλογα και μετοχές στις ΗΠΑ και ένα μέρος κατατίθεται κατευθείαν στην τράπεζα του Βατικανού. Στις ΗΠΑ, η καθολική εκκλησία ανήκει στο περιβόητο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων (Billionaire Club of America).

Τα έσοδά της δεν θεωρούνται «ιερή περιουσία» και έτσι (ακόμη ένα παράδοξο) δεν υπόκεινται σε εσωτερικούς οικονομικούς ελέγχους του κράτους του Βατικανού. Αντίθετα, λειτουργεί με το ίδιο καθεστώς το οποίο ισχύει για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας. Στην πάροδο του χρόνου, ωστόσο, η τράπεζα δεν περιορίστηκε στο φιλανθρωπικό της έργο και έχει εμπλακεί και σε σοβαρά οικονομικά και όχι μόνο… σκάνδαλα. Ας δούμε κάποιες από τις πιο πρόσφατες αποκαλύψεις…

13 Μαρτίου 2010 : Σύμφωνα με την αρχιεπισκοπή Μονάχου και Φράιζινγκ, ένας ιερέας που είχε κατηγορηθεί για κακοποίηση αγοριών, εστάλη για «θεραπεία» και επέστρεψε στα ιερατικά του καθήκοντα, για να επιδοθεί εκ νέου σε ασελγείς πράξεις. Επικεφαλής της αρχιεπισκοπής ήταν τότε ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος ενέκρινε τη μεταφορά του «αμαρτωλού» ιερέα για «θεραπεία». Το σκάνδαλο πλησίασε όλο και περισσότερο τον Βενέδικτο, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το ότι ο 86χρονος αδελφός του Πάπα Βενέδικτου, Γκέοργκ Ράτσινγκερ, ήταν διευθυντής στη χορωδία ενός οικοτροφείου, στο οποίο έχουν αναφερθεί κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης από μαθητές. Ο ίδιος ο πάπας είχε την Παρασκευή συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο της Γερμανίας προκειμένου να συζητήσουν τον “χειρισμό της υπόθεσης”.

28 Αυγούστου 2010 : Δύο ηχητικά ντοκουμέντα απέδειξαν την προσπάθεια του πρώην αρχιεπίσκοπου του Βελγίου, Καρδινάλιου Γκόντφριντ Ντάνεελς, να συγκαλύψει τον επίσκοπο Ροζέ Βανγκελούβε, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Στα δύο ηχητικά ντοκουμέντα καταγράφονται οι συνομιλίες του θύματος του Ροζέ Βανγκελούβε να εκλιπαρεί για βοήθεια τον πρώην επικεφαλής της Καθολικής εκκλησίας του Βελγίου, Γκόντφριντ Ντάνεελς, ενώ αυτός τον προτρέπει να δεχτεί μία ιδιωτική συγγνώμη ή να περιμένει ένα χρόνο μέχρι ο επίσκοπος να συνταξιοδοτηθεί, προτού δημοσιοποιήσει το σκάνδαλο. Σε συνομιλία με το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης ο πρώην αρχιεπίσκοπος του λέει «Ο επίσκοπος θα παραιτηθεί τον επόμενο χρόνο, επομένως θα ήταν καλύτερο για σένα να περιμένεις. Δε νομίζω ότι θα κάνεις καλό ούτε σε εκείνον ούτε στον εαυτό σου να βγεις να το φωνάξεις», ενώ το θύμα του απαντά «Κύλησε ολόκληρη τη ζωή μου μέσα στη λάσπη- από πέντε έως 18 ετών,γιατί λυπάστε τόσο εκείνον και όχι εμένα;».

27 Νοεμβρίου 2009 :Ένα από τα σοβαρότερα σκάνδαλα παιδεραστίας στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας της Ιρλανδίας, βλέπει το φως της δημοσιότητας.Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες παιδιών και γονέων, η ιρλανδική κυβέρνηση διέταξε το 2006 έρευνα που δημοσιεύτηκε τότε, σε μια έκθεση 700 σελίδων που αφορά στις δεκαετίες 1960 έως 1990. Αποκαλύπτεται ότι, 46 ιερείς ασελγούσαν συστηματικά σε βάρος εκατοντάδων παιδιών. Ένας κατηγορούμενος ομολόγησε ότι έχει κακοποιήσει τουλάχιστον 100 παιδιά και ένας άλλος ότι έκανε το ίδιο συστηματικά επί 25 χρόνια. “Συγγνώμη” από τα θύματα ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου. “Ως αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου και ως Ντάρμουντ Μάρτιν ζητώ συγνώμη από κάθε επιζήσαντα και εκφράζω τη θλίψη μου για τις επαίσχυντες πράξεις” δήλωσε συντετριμμένος ο αρχιεπίσκοπος.Ευθύνες φέρει και η ιρλανδική αστυνομία, η οποία κατηγορείται ότι αντιμετώπισε συνολικά την καθολική εκκλησία ως υπεράνω του νόμου. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από ναό του Δουβλίνου τα πλακάτ των διαδηλωτών έγραφαν “Η Καθολική Εκκλησία βιάζει, αποπλανά, καταστρέφει παιδιά και συγκαλύπτει το σκάνδαλο”, ενώ η Ιρλανδία ζητά αποζημίωση 200 εκατομμυρίων ευρώ απ’ το Βατικανό, για την αποκατάσταση των θυμάτων. (Δείτε επίσης και αυτό το άρθρο). Στο μήνυμα του προς τους καρδινάλιους και τους αρχιεπισκόπους που συγκεντρώθηκαν για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομιλία του, ο πάπας ανέφερε τα εξής εξοργιστικά: Να βρούμε το λάθος στο μήνυμά μας, που επέτρεψε την εξάπλωση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς . Ενώ αποδέχθηκε την ευθύνη για το σκάνδαλο, ο Πάπας Βενέδικτος είπε ότι τα περιστατικά κακοποίησης πρέπει να ειδωθούν μέσα στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο της εποχής της δεκαετίας του ’70, όταν δηλαδή η παιδοφιλία δεν θεωρείτο το απόλυτο κακό, όπως σήμερα…

Συνολικά 15.000 παιδιά (και αναφέρουμε μόνο αυτά που έχουν γίνει γνωστά) κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από καθολικούς ιερείς μεταξύ 1930 και 1990

Γερμανία: Φέτος 300 ενήλικοι έχουν καταγγείλει ότι υπέστησαν ως παιδιά σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση από καθολικούς ιερείς
Γαλλία: Τρεις καθολικοί ιερείς καταδικάστηκαν την περίοδο 2000-2001 για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Η.Π.Α: Μεταξύ 1950 και 2002, 4.400 καθολικοί ιερείς κατηγορήθηκαν για τη σεξουαλική κακοποίηση 11.000 παιδιών
Αυστραλία: 107 καθολικοί ιερείς έχουν ήδη καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Αυστρία: Στις 8 Μαρτίου, ο επικεφαλής του Αβαείου του Αγίου Πέτρου στο Ζάλτσμπουργκ παραιτήθηκε, αφού πρώτα ομολόγησε πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα παιδί το 1969
Βραζιλία Σάλο έχει προκαλέσει η κυκλοφορία βίντεο που φέρεται να δείχνει έναν 82χρονο καθολικό ιερέα να κάνει σεξ με ένα 19χρονο παπαδοπαίδι

21 Ιουνίου 2010 : Ένα σκάνδαλο που αφορά ύποπτες αναθέσεις μεγάλων δημόσιων έργων -κυρίως κατασκευές για γεγονότα όπως η περσινή σύνοδος της G8 ή οι εορτασμοί του Millennium- και στο οποίο φέρονται, μεταξύ άλλων, αναμεμειγμένοι ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Πιέτρο Λουνάρντι και ο Καρδινάλιος Κρεσένζιο Σέπε βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, το 2004 ο Λουνάρντι φέρεται να αγόρασε ένα κτήριο στη Ρώμη (από το τμήμα του Βατικανού που ηγείτο τότε ο Σέπε και που αφορούσε τη χρηματοδότηση αποστολών για το εξωτερικό) σε τιμή πολύ κάτω από την αντικειμενική του αξία. Τον επόμενο χρόνο, ο Λουνάρντι ενέκρινε κονδύλια για την ανοικοδόμηση ιστορικών εκκλησιαστικών κτηρίων…Οι ύποπτες συναλλαγές δεν σταματούν πάντως εκεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πρόκειται για ένα δαιδαλώδες δίκτυο διαφθοράς, με πρωταγωνιστές κληρικούς και πολιτικούς, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί…

22 Σεπτεμβρίου 2010 :Στο «μικροσκόπιο» έθεσε η Εισαγγελία της Ρώμης τον πρόεδρο της τράπεζας του Βατικανού Ετορε Γκότι Τεντέσκι στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Ερευνών (Ior), όπως είναι επισήμως γνωστή η τράπεζα της Αγίας Έδρας – από την οποία κατασχέθηκαν 23 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τεντέσκι είναι μέλος της συντηρητικής θρησκευτικής οργάνωσης Οpus Dei και μιλά συχνά δημοσίως για τη « χριστιανική ηθική στον χρηματοπιστωτικό τομέα».Πέραν του Ετορε Γκότι Τεντέσκι, έρευνα έχει «ανοίξει» και εις βάρος του γενικού διευθυντή της τράπεζας.Τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ επρόκειτο να μεταφερθούν σε τραπεζικό λογαριασμό της JP Morgan στην Φρανκφούρτη, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα πήγαιναν στην Banca del Fucino. Σε ανακοίνωση του το Βατικανό εξέφρασε «προβληματισμό» και «έκπληξη». Επισήμανε ακόμα ότι η Αγία Έδρα εργάζεται για να καταστήσει πιο διαφανή τα οικονομικά της, ώστε να βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά της καθολικής εκκλησίας από το Α έως το Ω…

Αγιοποίηση: Στα 26 χρονιά που κράτησε το τιμόνι του Βατικανού ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄αγιοποίησε περισσότερους ανθρώπους από όσους όλοι οι πάπες μαζί-κάτι που οι επικριτές του είδαν σαν μια προσπάθεια εντυπωσιασμού με στόχο να προσελκύσει περισσότερους πιστούς στην Καθολική Εκκλησιά που το ποίμνιο της μειώνεται συνεχώς ιδιαίτερα στον Δυτικοί κόσμο.Για να προχωρήσει ο πάπας στην οσιοποίηση ανθρώπων,οι υποψήφιοι πρέπει ή να έχουν πεθάνει μαρτυρικά ή να έχουν πραγματοποιήσει ένα επαληθεύσιμο θαύμα μετά θάνατον.

Αλάθητο: Ο Ρωμαίος Ποντίφικας επικεφαλής του κολεγίου των επισκόπων χαίρει αυτού του αλάθητου ως εκ του αξιώματος του όταν ως υπέρτατος ποιμένας και διδάσκαλος όλων των πιστών κηρύσσει με μια τελεσίδικη πράξη ένα δόγμα που αναφέρεται στην πίστη ή στα ήθη (κατήχηση της Καθολικής Εκκλησιάς).Το δόγμα του αλάθητου αποφασίστηκε στην Α’ Βατικανή. Η αυθεντία του πάπα έπρεπε να ισχυροποιηθεί πάση θυσία, ώστε να καταστεί δυνατή η υποστύλωση της παλαιάς ιεραρχικής τάξεως στην εκκλησία και την κοινωνία. Ο σκοπός υπαγόρευσε τα μέσα κι έτσι θεσμοθετήθηκε το αλάθητο, μια ιδεολογία με κοινωνικές προεκτάσεις…

Αμβλώσεις: Ο πάπας όπως και οι προκάτοχου του είναι αντίθετος στις αμβλώσεις ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού.Πιστεύει ότι είναι το απόλυτο κακό. Στο Βατικανό είχε προταθεί να μην δίδεται θεία ευχαριστία σε πολίτικους που είναι υπέρ των αμβλώσεων . Σε πρόσφατη ομιλία του στην Πορτογαλία ο πάπας δήλωσε πως οι αμβλώσεις και οι γάμοι των ομοφυλοφίλων είναι «οι πιο σοβαρές και οι πλέον δόλιες» προκλήσεις του σήμερα.

Βατικανό: Η Πόλη του Βατικανού ιδρύθηκε το 1929 ως ένα μικροσκοπικό αλλά συμβολικά σημαντικό ανεξάρτητο κράτος μέσα στην Ρώμη. Σε σχέση με τον συνολικό του πληθυσμό, αποτελεί το κράτος με τον μεγαλύτερο δείκτη εγκληματικότητας στον κόσμο (λαμβάνουμε βέβαια υπόψιν ότι οι κάτοικοι του είναι μόλις 492 άτομα), αλλά και τον μεγαλύτερο τουριστικό δείκτη στον κόσμο. Το προϊόν που εξάγει είναι φυσικά η “πίστη“…αλλά και τα γραμματόσημα

Γάμος: Στα πρώιμα χρονιά της Εκκλησιάς οι έγγαμοι που γίνονταν ιερείς έπρεπε στο εξής να απέχουν από τις σεξουαλικές σχέσεις με τις συζύγους τους. Επειδή αργότερα διαπιστώθηκε πως αυτό δεν συνέβαινε η Δυτική Εκκλησιά αποφάσισε να χειροτονεί μόνο άγαμους.

Δημοκρατία: Το Βατικανό επέμεινε στην αξίωσή του να απαγορεύει στους Ιταλούς να ψηφίζουν ως τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα.Το 1905 η απαγόρευση έγινε λιγότερο αυστηρή και στις εκλογές του 1904, 1909,1913 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά και παπικοί υποψήφιοι. Ωστόσο η απαγόρευση καταργήθηκε οριστικά μόνο μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο

Δόγμα: Έχει καθοριστεί από 21 οικουμενικές συνοδούς από την πρώτη της Νίκαιας (325) έως την δεύτερη του Βατικανού (1962-1965). H ορθόδοξη εκκλησία αναγνωρίζει από αυτές μόνο τις πρώτες επτά (από την πρώτη έως την δεύτερη της Νίκαιας το 787)

Ελβετική φρουρά: Η Ελβετική φρουρά του Βατικανού ιδρύθηκε το 1506.Στις 6 Μαΐου 1527 περίπου 150 μέλη της φρουράς είχαν σκοτωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου προστατεύοντάς τον Πάπα Κλεμέντιο ζ΄από τις δυνάμεις του Αυτοκράτορα Καρόλου Ε΄στην διάρκειά των θρησκευτικών πόλεμων. Πριν από επτά χρόνια νεκροί είχαν βρεθεί ο διοικητής της φρουράς Αλοις Έστεργαν η σύζυγος του και ένας δεκανέας στο διαμέρισμά του πρώτου στο Βατικανό. Οι εφημερίδες είχαν γράψει τότε για ένα τραγικό ερωτικό τρίγωνο

Ζωή: Η καθολική εκκλησία απορρίπτει την ευθανασία ακόμη και όταν η κατάστασή του ασθενούς είναι μη αναστρέψιμη και προκαλεί πολύ πόνο. Επίσης απορρίπτει την κλωνοποίηση και την βλαστοκυταρικη έρευνά

Ηθική: Η ηθική του έχει πολλά μελανά σημεία.. Από τις επενδύσεις του στην κυβέρνησή Μουσολίνι στο μεγάλο κραχ και την σύνδεσή της Τράπεζας του Βατικανού με τον κλεμμένο χρυσό των ναζί μέχρι και τις σχέσεις του Πάπα Παύλου ΣΤ΄με τον τραπεζίτη του Βατικανού Μικελε Σύντονα που διατηρούσε επαφές με την μαφία και την υπόθεσή της Banco Ambrosiano που η εφημερίδα Ταιμς της Νέας Υόρκης έχει αποκαλέσει το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο του εικοστού αιώνα

Θνατική ποινή: Το Βατικανό απορρίπτει την επιβολή θανατικής ποινής για οποιονδήποτε λόγο

Ιησουίτες: Το 1981 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ανέστειλε το καταστατικό των Ιησουϊτών της μεγαλύτερης θρησκευτικής κοινότητάς και τοποθέτησε δικό του άνθρωπο στην ηγεσία τους υποστηρίζοντας πως οι διδασκαλίες -και ιδιαίτερά η “θεολογία της απελευθέρωσης” αποτελούσαν Πηγή ανησυχίας για την εκκλησία.

Ιερά εξέταση: Η αντίδρασή της Καθολικής Εκκλησίας στις αιρέσεις και το κυνηγητό ”μαγισσών” που είχε εξαπολύσει με την Ιερά Εξέτασή αποτελούν κάποια από τα μελανότερα σημεία της. Χρειάστηκε να περάσουν 400 χρονιά από τον θάνατο δια της πυράς του φιλοσόφου Τζορντάνο Μπρούνο για να ζητήσει ο πάπας δημοσία συγγνώμη γι αυτή την πράξη πριν από 6 χρονιά Από 50.000 έως 100.000 άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο από την Ιερά Εξέταση, και έως περίπου 200.000 δικάστηκαν, βασανίστηκαν ή/και πέθαναν στην φυλακή ή κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων, μέσα στην περίοδο 1300-1800, μόνο στην Ευρώπη.

Καθολικοί: Αποτελούν το 63% του πληθυσμού της Βόρειας και Νοτιάς Αμερικής, το 40% του πληθυσμού της Ευρώπης ,το 20% του πληθυσμού της υποσαχάριας Αφρικής και το 3% του πληθυσμού της Ασίας. Συνολικά ανέρχονται σε 1.12 δις

Καρδινάλιοι: Ορίζονται από τον Πάπα μέσα από τις τάξεις των Βοηθών του στη ρωμαϊκή κουρία και των επισκόπων σημαντικών χωρών του κόσμου. Είναι κάτι σαν την Γερουσία και αποτελούν τους κυριότερους συμβούλους του που εκτός από την άσκησή της κεντρικής διοίκησής της Καθολικής Εκκλησίας με το κονκλάβιο τους εκλέγουν και τον νέο Πάπα

Λεγάτος: Διορίζεται από τον Πάπα ως προσωπικός απεσταλμένος του σε μια χωρά μια διεθνή διάσκεψή η μια τοπική εκκλησία

Νούντσιος: Ο αποστολικός νούντσιος είναι εντεταλμένος του Πάπα σε τοπικές Εκκλησίες και κυβερνήσεις Κατέχει τον τίτλο του πρεσβευτή

Ξένες επενδύσεις: Το Βατικανό έχει τις σημαντικότερες έγγειες ιδιοκτησίες στο εξωτερικό και θα μπορούσε να συγκριθεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων στον κόσμο. Έχει μεγάλα συμφέροντα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Μorgan bank, Chase, Manhatan Bank First- και Bankers Trust και κατέχει δις μετόχων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών όπως η Gulf oil, η Shell, η General Motors και η General Electric IBM. Mόνο στις ΗΠΑ η άξια της περιουσίας του Βατικανού υπολογίζεται στα 5οο εκατομμύρια δολάρια ενώ η αξία της συνολικής περιουσίας του πιστεύεται πως ξεπερνά τα 50 δις δολάρια σε μετοχές ακίνητα, καλλιτεχνικούς θησαυρούς και χρυσό (περισσότερο από τα αποθέματα πολλών χώρων του κόσμου)

Ομοφυλοφιλία: Η Καθολική Εκκλησιά δεν αναγνωρίζει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων. Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού, Ταρτσίζιο Μπερτόνε, ο οποίος σε παρέμβαση για τα σεξουαλικά σκάνδαλα στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας υποστήριξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας.

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισαν τις δηλώσεις διάφορες οργανώσεις. Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Χιλής, ο Τ. Μπερτόνε είπε ότι «πολλοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι απέδειξαν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αγαμίας των καθολικών ιερέων και παιδοφιλίας. Πολλοί άλλοι, όμως, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα, έδειξαν ότι ομοφυλοφιλία και παιδεραστία συνδέονται». Πρόσθεσε πως «αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια και στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται το πρόβλημα»…. Άμεση ήταν η αντίδραση της ιταλικής οργάνωσης για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Ομοφυλόφιλων «Arci Gay». Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «η εξίσωση ομοφυλοφιλίας-παιδεραστίας είναι λανθασμένη, κατάπτυστη και αντιεπιστημονική. Πρόκειται για ανέντιμο ισχυρισμό, ο οποίος βάλλει κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας εκατομμυρίων ομοφυλόφιλων ατόμων. Με τον τρόπο αυτόν επιβεβαιώνεται ο κυνισμός της ιεραρχίας του Βατικανού».ο ομοφυλόφιλος θεολόγος Ντέιβιντ Μπέργκερ, που αναμείχθηκε για πολλά χρόνια στους καθολικούς κύκλους και έζησε από κοντά τις ομοφοβικές, συντηρητικές και ακροδεξιές τάσεις που επικρατούν σε αυτούς αναφέρει σε συνέντευξη του πως “η ομοφοβία της καθολικής εκκλησίας προέρχεται από τους ομοφυλόφιλους κληρικούς”.

Παραίτηση: Υπήρξαν Πάπες που παραιτήθηκαν. Η γνωστότερη περίπτωση είναι του Πάπα Σελεστίνου Ε΄το 1294 που αν και ο ποιητής Δάντης τον παρουσίασε καταδικασμένο στο πυρ το εξώτερον για την πράξη του αγιοποιήθηκε το 1313.

Πόλεμος: Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄αποδεχόταν τον δίκαιο πόλεμο όταν πρόκειται δηλαδή για αυτοάμυνα. Είχε ταχθεί κατα της αμερικάνικης εισβολής στο Ιράκ πιστεύοντας ότι η στρατιωτική δράση ήταν δυσανάλογη προς την απειλή.

Προφυλακτικά: Η Καθολική Εκκλησιά απορρίπτει συλλήβδην κάθε μορφή αντισύλληψης ακόμη και όταν πρόκειται για τον έλεγχο του ΑΙDS. Όμως έχει επεξεργαστεί μια μέθοδο έλεγχου γεννήσεων με την παρακολούθηση του κύκλου αποδεχόμενη ότι το σεξ στο πλαίσιο του γάμου μπορεί και να είναι μαι αυθεντική εκδήλωση αγάπης.

Ράσο: Ο κόκκινος τρίκοχος σκούφος του Καρδινάλιου δηλώνει το αξίωμα του συμβούλου του Πάπα. Άμφια σε κατακόκκινο χρώμα που συμβολίζει την δέσμευση στην υπηρεσία της Εκκλησιάς μέχρι την υπέρτατη θυσία.

Σχίσμα: Ο ανταγωνισμός των Λατίνων και των Φράγκων με τους Βυζαντινούς οδήγησε στο σχίσμα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησιάς το 1054 όταν Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντινος Θ΄ο Μονομάχος. Οι πολιτικές τους συνέπειες ήταν η καλλιέργεια μίσους και αδιαλλαξίας μεταξύ των δυο εκκλησιών που δίχασαν τον χριστιανικό κόσμο τόσο πολύ ώστε να αποτύχουν οι προσπάθειες των Παλαιολόγων για βοήθεια από την Δύση εναντίον των Τούρκων. Είχε προηγηθεί το λεγόμενο πρώτο σχίσμα (867 επί Πατριάρχη Φωτίου του Μεγάλου)

Ταξική πάλη: Το Βατικανό κατέστειλε την θεολογία της απελευθέρωσης στην Λατινική Αμερική, ένα κράμα ευαγγελικού κηρύγματος και Μαρξιστικης κοινωνικής ανάλυσης επειδή ο Πάπας πίστευε ότι αυτό το κίνημα αποτελούσε συνταγή για ταξικό πόλεμο.Το 1891 ο πάπας πρότεινε το σύστημα του κορπορατισμού ώστε να σταματήσει ο ταξικός πόλεμος (πόλεμος πλούσιων-φτωχών). Πρότεινε λοιπόν πως αφεντικά και εργαζόμενοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν σαν τάξεις (αυτό ονομάστηκε ταξική συνεργασία και είναι μια ψευδολογία που την ασπάζεται μεγάλο μέρος της ναζιστικής-φασιστικής “ιδεολογίας”). Δηλαδή είναι καθαρά μια ανταπάντηση στη ταξική πάλη και επανάσταση με σκοπό να την σταματήσει και να διαιωνίσει την εκμετάλλευση για πάντα…

Υλισμός: Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄είχε ταχθεί κατά του κομμουνισμού ενώ ο σημερινός πάπας Βενέδικτος είπε απευθυνόμενος σε κοινό 50.000 ατόμων στην Τσεχία : “Ο Θεός δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη δημόσια ζωή. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός της πτώσης του κομμουνισμού, καθώς ο κομμουνισμός προσπάθησε να εξαλείψει τη θρησκεία”… O πάπας Ιωάννης Παύλος΄Β είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους απο την κοσμικότητα και τον άψυχο υλισμό του καπιταλισμού στον δυτικό κόσμο. Βέβαια, φαίνεται στην πράξη πως η προειδοποίηση αυτή δεν αφορούσε την ίδια την εκκλησία…

Φασισμός: Με την υπογραφή της συνθήκης του Λατερανού το 1929 ο Μπενίτο Μουσολίνι εξασφάλισε την υποστήριξη του καθολικού πληθυσμού και ο Πάπας Πιος ΙΑ αναγνώρισε τον δικτάτορα αποσπώντας αντάλλαγμα 90 εκατομμύρια δολάρια -καθεστώς κυρίαρχου κράτους για το Βατικανό -φοροαπαλλαγές και εγγυημένους μισθούς για όλους τους κληρικούς από το Ιταλικό κράτος. Έτσι ο Πάπας δυσκολεύτηκε αργότερα να καταγγείλει την σφαγή των Ορθοδόξων Σέρβων και των Εβραίων από το φασιστικό καθεστώς των Ουστασι της Κροατίας. Στις 20 Δεκεμβρίου 1926, ο πάπας θα δηλώσει προς όλο τον κόσμο: «Ο Μουσολίνι είναι απεσταλμένος της Θείας Πρόνοιας»

Filioque: Mια από τις κυριότερες δογματικές διάφορες με την Ορθοδοξία είναι ότι η Καθολική Εκκλησιά πιστεύει στην εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος “και εκ του Υιού” (Filioque)

Χειροτονία: Με την επιστολή του Ordinatio Sacerdotaliς το 1995 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ απέκλεισε την χειροτονία γυναικών -που επιτρέπεται σε άλλα δήγματα- υποστηρίζοντας ότι ο Χρίστος είχε επιλέξει μόνο άνδρες αποστόλους.

Ψαράς Οι Πάπες φορούν το λεγόμενο δαχτυλίδι του ψαρά με το οποίο σφραγίζουν τα έδικτα τους. Φέρει παράσταση του Αγίου Πέτρου που ψαρεύει σε μια βάρκα-ένας συμβολισμός του «αλιέως ψυχών»

Ulster: Το θέατρο της τελευταίας αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ καθολικών και προτεσταντών στη Βόρεια Ιρλανδία η οποία έληξε με την “συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής” του 1998
http://eagainst.com/articles/βατικανό-παιδοφιλία-κι-αμαρτία/
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=112868391

Δεν υπάρχουν σχόλια: