Αναζήτηση

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ο BIG BROTHER ήρθε και με τη βούλα !!! Facedeals: Πώς μια νέα φτηνή κάμερα σε αναγνωρίζει όπου πας !!! (VIDEO)



Eίναι μια μορφή νέας αντίληψης για το check-in του Facebook όπου προσθέτει και αναγνώριση προσώπου. Η συγκεκριμένη κάμερα που ονομάζεται Facedeals χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες των μελών του Facebook, ώστε να μπορεί να τους αναγνωρίσει μόλις μπουν σε κάποιο κατάστημα.


Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, τα πρόσωπα σαρώνονται χρησιμοποιώντας την Facedeals κάμερα. Αν υποθέσουμε ότι ο πελάτης έχει ήδη εγκρίνει την εφαρμογή Facedeals στο Facebook, η μηχανή ελέγχει αυτόματα τον πελάτη και προσαρμόζει μια διαπραγμάτευση βασισμένη στις πληροφορίες που προέρχονται από εσάς.



Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες λειτουργίες όπως check-in,tags κλπ. Η κάμερα Facedeals φτιάχτηκε χρησιμοποιώντας φθηνό υπολογιστή Raspberry Pi σε συνδυασμό με έναν Arduino μικρο-ελεγκτή. Επιπλέον, η συσκευή χρησιμοποιεί OpenCV (Open Source Computer Vision Library), προκειμένου να επεξεργαστεί τις εικόνες των πελατών σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιώντας μια σύνδεση Wi-Fi, η κάμερα συνδέεται στο API για να ταιριάξει το πρόσωπο. Η κάμερα συνδέεται επίσης σε κάθε τυπική πρίζα και μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο. Δείτε το video...




Την νέα κάμερα σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ορισμένοι καταστηματάρχες στο εξωτερικό, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα την αγαπήσουν οι καταναλωτές.
Πάντως, προτού αρχίσουμε να λέμε ότι το Facebook είναι «η πηγή όλων των κακών», να τονίσουμε ότι η κατασκευή της Facedeals δεν έχει καμία σχέση με το κοινωνικό δίκτυο, ενώ δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να συμμετέχουν παρά μόνο όσοι το επιθυμούν.
Μάλιστα, όσοι καταναλωτές δεχθούν να περιληφθεί η φωτογραφία τους στη βάση δεδομένων και να αναγνωρίζονται από τη Facedeals, θα απολαμβάνουν ειδικών προσφορών κι εκπτώσεων στα εν λόγω καταστήματα.
Το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να επιτρέψουν το τρέξιμο της εφαρμογής Facedeals μέσα από το προφίλ τους στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: