Αναζήτηση

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Η DHS ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ


Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα αρχίσει να απελευθερώνει νεκρά βακτήρια στο μετρό της Βοστώνης αύριο σε μια επιχείρηση που όπως λένε γίνεται για να δοκιμάσουν τους αισθητήρες για την ανίχνευση βιολογικών παραγόντων που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ως μέρος μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

Λίγα είναι γνωστά γύρω απο τι ακριβώς αποτελούνται τα βακτήρια , και το DHS δεν έχει πολλές επικείμενες πληροφορίες, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για ένα "μη-μολυσματικό" υλικό που έχει "εγκριθεί ως συμπλήρωμα διατροφής".
Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη και θα πραγματοποιηθούν περιοδικά για το επόμενο έτος στους σταθμούς του Χάρβαρντ και Porter στην πλατεία στο Cambridge και στο Davis Square σταθμό στο Somerville.
«Μια γρήγορη επιφυλακή από ένα σύστημα ανίχνευσης μπορεί να εντοπίσει και να προσδιορίσει αυτά τα υλικά και να επιτρέψει την άμεση και κατάλληλη απάντηση για να προστατεύσει τους ανθρώπους, δήλωσε η επιστήμονας της DHS Anne Hultgren σε δελτίο Τύπου του οργανισμού.
"Αυτό το σύστημα ανίχνευσης θα είναι ένα από τα πρώτα στη χώρα, και, εάν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για άλλους χώρους μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο», δήλωσε ο MBTA Transit αρχηγός της αστυνομίας Paul MacMillan στο κοινό δελτίο Τύπου τη Δευτέρα.
Το Μάιο, όταν το σχέδιο είχε ανακοινωθεί , οι Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι είπαν ότι επρόκειτο να απελευθερώσουν ένα βακτήριο που ονομάζεται B-subtilis, σημειώνοντας ότι "έχει δοκιμαστεί αυστηρά και δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία για χαμηλή έκθεση σε υγιείς ανθρώπους."
Τι αποτέλεσμα θα έχουν οι δοκιμές κι αν είναι ανθυγιεινό για τους ανθρώπους ή εκείνους που εκτίθενται σε υψηλότερες δόσεις είναι άγνωστο.

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης της Γερουσίας το 1977, αποκαλύφθηκε ότι το Πεντάγωνο είχε διεξαγάγει πολυάριθμες μυστικές μικρόβιο "επιθέσεις" σε πόλεις χωρίς δημόσια γνώση, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η απειλή από βιολογικούς παράγοντες. Αυτές οι δοκιμές "μπορεί να έχουν προκαλέσει κρούσματα της νόσου που εκδηλώθηκαν σε ορισμένες από τις περιοχές δοκιμής", γράφει ο Leonard Α. Κόουλ , επικαλούμενος την έρευνα της Γερουσίας.
Αυτές οι "επιθέσεις" περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα του 1964-65 που διεξάγεται από το στρατό των ΗΠΑ και συμμετέχουν ανυποψίαστοι ταξιδιώτες που ψεκάζονται με φορείς βακτηρίων στο Εθνικό Αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον.
Η κρυφή ιστορία των των μικροβιακών δοκιμών των ΗΠΑ σε γενικές γραμμές χρησιμεύει επίσης ως προειδοποίηση ότι επιτρέπει στην κυβέρνηση να πειραματιστεί με βιολογικούς παράγοντες στο ίδιο το κοινό, για τους οποίους ισχυρίζεται ότι είναι απολύτως ασφαλείς ενώ βεβαίως αυτό δεν αποτελούσε πάντα μια ''ασφαλή'' επιλογή.
Στην εποχή του ψυχρού πολέμου το Υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε πρόγραμμα στο οποίο βετεράνοι εκτέθηκαν σε θανατηφόρα χημικά όπλα χωρίς τη γνώση ή την συγκατάθεσή τους, που αποτελεί ακόμη ένα σκοτεινό κεφάλαιο της χρήσης επικίνδυνων βιολογικών παραγόντων από τη κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον του ίδιου του λαού.
Από τη δεκαετία του 1940, ο στρατός και η CIA έχουν διεξάγει πολλές "δοκιμές" για τον αμερικανικό λαό, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης του δάγκειου πυρετού που μεταφέρουν τα κουνούπια στη Γεωργία και τη Φλόριντα, βιολογικές δοκιμές πολέμου στον άμαχο πληθυσμό στο Πουέρτο Ρίκο, την απελευθέρωση του βακίλου globigii από ένα υποβρύχιο στο λιμάνι της Χονολουλού, στη Χαβάη, και δεκάδες άλλα περιστατικά, τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη ταξινομηθεί.
Η ιστορία της αμερικανικής κυβέρνησης και των στρατιωτικών πειραματισμών για Αμερικανούς πολίτες και τους αμέτρητους θανάτους και ασθένειες που συνέβησαν ως αποτέλεσμα υπογραμμίζουν το γεγονός ότι εμπιστεύονται για τη διεξαγωγή τέτοιων δοκιμών σε δημόσιους χώρους το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο έχει αποδείξει ότι είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες και μυστικοπαθείς ομοσπονδιακές υπηρεσίες που υπάρχουν...

atheatignosi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: